Ρολόγια: Οι κύριοι μηχανισμοί των ρολογιών

«Τα ρολόγια είναι τα κόσμηματα του σύγχρονου άνδρα», είναι μια φράση που ακούγεται συχνά, και είναι αλήθεια, αφού οι άντρες συχνά δε φοράνε άλλα κοσμήματα. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις βασικές λεπτομέρειες για την επιλογή του ρολογιού που τους ταιριάζει.

Υπάρχουν πολλές επιλογές ρολογιών, διάφορες κατηγορίες και διάφορα στυλ, από ηλεκτρονικά και αθλητικά ρολόγια μέχρι ρολόγια πολυτελείας. Σημαντική όμως προσοχή πρέπει να δίνεται και στον μηχανισμό που φέρει το ρολόι.

Οι κύριες κατηγορίες μηχανισμών ωρολογοποιίας είναι οι εξής:

ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ-QUARTZ

Ο μηχανισμός μπαταρίας ή quartz χρησιμοποιεί το κρύσταλλο quartz (από όπου πήρε και το όνομά του) ο οποίος έχει την ιδιότητα να ταλαντεύεται ακριβώς όσο ένα δευτερόλεπτο. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ρολογιών μπαταρίας στο Λαβύρινθο, όπως Festina, Gant, Fossil, Nautica, Jaques Lemans, Roamer και πολλές άλλες εταιρείες υψηλής ωρολογοποίας.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΣ

Ο κουρδιστός μηχανισμός δουλεύει με το κούρδισμα του ελατηρίου του ρολογιού, με το οποίο δίδεται κινητική δύναμη στο ρολόι.

KINETIC

Αυτός ο μηχανισμός βασίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γεννήτριας και την αποθήκευση της σε πυκνωτή. Αποτελεί μία εφεύρεση της SEIKΟ.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ

Ο αυτόματος μηχανισμός δουλεύει με την κίνηση του χεριού. Με την κίνηση του χεριού ο ρότορας του ρολογιού περιστρέφεται και κουρδίζει το ελατήριο πού δίνει κίνηση στης άλλες ρόδες. Ρολόγια Edox, Ingersoll, Ebel, Fossil και ρολόγια Movado είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες ρολογιών που θα βρείτε στο Λαβύρινθο, με αυτόματο μηχανισμό.

 

20160927120809_3ce88843

ΡΟΛΟΓΙΑ EcoDRIVE

Αποτελεί μια εφεύρεση της CITIZEN. Ο μηχανισμός EcoDrive δουλεύει με το φώς (τεχνητό ή φυσικό). Οι ειδικές κυψέλες στο κατράν του ρολογιού, συλλέγουν το φως, το οποίο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στο πυκνωτή του. Δείτε πώς λειτουργεί ο μηχανισμός εδώ  και βρείτε τα ρολόγια CITIZEN στο κατάστημα Λαβύρινθος-Κοκκιάδη.

ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Τα ρολόγια αυτού του μηχανισμού φορτίζουν από ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο μεταφέρεται στο ρολόι με μετασχηματιστή για να δώσει λειτουργία και χρησιμοποιείται κυρίως σε ρολόγια υψηλής κατανάλωσης ενέργειας όπως αυτά που φέρουν GPS.

Για την καλύτερη επιλογή του ρολογιού που σας ταιριάζει καθώς και οποιαδήποτε επεξήγηση, το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος Λαβύρινθος είναι στη διάθεσή σας.