star-cut-zircon-stone-8-hearts-8

ΖιργκόνΠροσιτή πολυτέλεια

Το ζιργκόν μοιάζει με το διαμάντι, είναι συνθετικό κρυσταλλικό υλικό με κύρια χαρακτηριστικά την διαύγεια, την σκληρότητα και την τελειότητα. Η τέλεια οικονομική επιλογή αντί για διαμάντι.

cubic-zirconia
ruby-stone2

ΡουμπίνιΟ βασιλιάς των πολύτιμων λίθων

Αποτελεί τον ακριβότερο πολύτιμο λίθο παγκοσμίως με κύριο χαρακτηριστικό του βαθύ κόκκινο χρώμα. Τα ποιοτικότερα ρουμπίνια θα πρέπει να έχουν εξαιρετικό ζωντανό κόκκινο χρώμα, το οποίο θα πρέπει να είναι είτε πολύ σκούρο, είτε πολύ ανοιχτό. Καθώς κανένα ρουμπίνι δεν είναι εντελώς καθαρό, αλλά παρουσιάζει ορισμένες γραμμές, γνωστές και ως βελόνες και όσο λιγότερες είναι, τόσο πιο ποιοτική είναι η πέτρα. Παλαιότεροι πολιτισμοί πίστευαν ότι το ρουμπίνι περιέχει τη δύναμη της ζωής.

ruby-gemstone-1527016
b00a99c0d091d9d6bf0fb3343a94483f

ΖαφείριΤο σύμβολο των Βασιλιάδων

Τα πιο σπάνια και εξαιρετικά ζαφείρια βρίσκονται στο Κασμίρ. Αν και το πιο γνωστό είναι αυτό με το εκθαμβωτικό βαθύ μπλε χρώμα, αυτός ο πολύτιμος λίθος διατίθεται και σχεδόν σε όλα τα χρώματα της ίριδας: βιολετί, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ ακόμα και μαύρο. Το πιο ποιοτικό ζαφείρι πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά: έντονο χρώμα, μεγάλη φωτεινότητα και εξαιρετική καθαρότητα.

1b425271a36fe251d3903e180ec073ff
aquamarine-002

ΆκουαμαριναΗ Ηρεμία της Θάλασσας

Η άκουαμαρινα πήρε το όνομα της από τα λατινικά και σημαίνει «θαλασσινά νέρα». Οι Λατίνοι πίστευαν ότι είχε την ιδιότητα να ηρεμεί τη θάλασσα και να προστατεύει τους ναυτικούς στα ταξίδια τους. Επίσης πιστεύεται ότι ενισχύει την ευτυχία στο γάμο. Το πιο χαρακτηριστικό της χρώμα είναι εκείνο του ανοιχτού και διαυγούς γαλάζιου του ουρανού, αλλά εμφανίζεται και άλλα χρώματα, όπως το πράσινο και το βεραμάν. Όσο πιο έντονο και καθαρό είναι το μπλε χρώμα της πέτρας, τόσο πιο πολύτιμη είναι.

aqua-marine-250x250
smaragd-wellnessbereich-smaragdhotel-tauernblick-bramberg

ΣμαράγδιΗ Λάμψη της Άνοιξης

Διάσημο για το καταπράσινο χρώμα του, το σμαράγδι αποτελεί έναν από τους πιο αριστοκρατικούς πολύτιμους λίθους. Τα πολυτιμότερα σμαράγδια έχουν ομοιόμορφο βαθύ πράσινο χρώμα. Το σμαράγδι περιέχει λεπτές γραμμές, γνωστές και ωε βελόνες, η οποίες διαπερνούν τη πέτρα. Όσο λιγότερες είναι οι βελόνες, τόσο πιο ποιοτική είναι η πέτρα.

emerald-017
amethyst

ΑμέθυστοςΟ Αρχαίος Έλληνας Θεός

Το χαρακτηριστικό του αμέθυστου είναι το βαθύ μωβ χρώμα του, το οποίο όμως μπορεί να διαφέρει. Εξαιτίας του χρώματος του, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνδέσει τον αμέθυστο με το Θεό του κρασιού, τον Διόνυσο. Ο πιο διαυγής και καθαρός αμέθυστος βρίσκεται στα ορυχεία της Βραζιλίας. Ο ποιοτικός λίθος θα πρέπει να έχει ομοιόμορφο βαθύ μωβ χρώμα, αλλά και να είναι διαυγής με γυμνό μάτι.

amethyst
shutterstock-74469850

ΜαργαριτάριΗ Ομορφιά της Απλότητας

Το μαργαριτάρι αγαπήθηκε για το λευκό και κρεμ χρώμα του, αν και μπορούμε να το βρούμε σε μαύρο, γκρι και ασημί.. Τα ποιοτικότερα μαργαριτάρια είναι όσο πιο στρογγυλά γίνεται, μικρά σε μέγεθος και να αντανακλούν το φώς με διαύγεια και καθαρότητα. Το μαργαριτάρι είναι τόσο παλιό όσο και η ιστορία. Πρώτος σε αυτό αναφέρθηκε ένας Κινέζος ιστοριογράφος το 2206 π.Χ!

akstuds-han-8590
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΟπάλιοΟ καθρέπτης των αστραπών

Το οπάλιο είναι διάσημο για τα ιριδίζοντα και συνεχώς εναλλασσόμενα χρώματα του. Οι ποιοτικότερες πέτρες ξεχωρίζουν για τους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και για τις βελόνες, δηλαδή, μικρές γραμμές σαν αστραπές που διαπερνούν την πέτρα. Γι’αυτό και κανένα οπάλιο δεν είναι το ίδιο με το άλλο. Όλοι γνωρίζουμε το μπλε οπάλιο, αλλά μπορούμε να το βρούμε και σε λευκό, μαύρο και κόκκινο. Στην Αρχαία Ρώμη, το οπάλιο ήταν το σύμβολο της αγάπης και της ελπίδας, ενώ για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό συμβολίζει την καθαρότητα, την αλήθεια και την τύχη.

opalio
citrine_agta

ΤοπάζιΗ Πέτρα με Αυτοκρατορική Οικογένεια

Το τοπάζι αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για ένα προσιτό και εντυπωσιακό δώρο, μιας και είναι οικονομικό, αλλά και διατίθεται σε μια μεγάλη επιλογή χρωμάτων, τα οποία συναγωνίζονται επάξια την πολυχρωμία των ζαφειριών. Χαρακτηριστικά του ποιοτικού τοπαζιού είναι η καθαρότητα στο χρώμα και η παντελής έλλειψη βελονών, των μικρών δηλαδή γραμμών που διαπερνούν την πέτρα. Στην Ινδική κουλτούρα, το τοπάζι σημαίνει φωτιά και αποτελεί το σύμβολο για την μακροζωία, την ομορφιά και την ευστροφία, ενώ οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι δίνει δύναμη στον κάτοχό του.

imperial-topaz
900526x

ΤιρκουάζΟ Ουρανός του Ιράν

Το τιρκουάζ μπορεί να μην λάμπει, αλλά έχει αγαπηθεί για την κομψή απλότητά του και τα θαυμάσια χρώματα του που κυμαίνονται από πράσινα έως και το γαλάζιο. Το ποιοτικότερο τιρκουάζ πρέπει να έχει ένα ομοιόμορφο, έντονο μεσαίο μπλε χρώμα, χωρίς καθόλου ιστό αράχνης. Τιρκουάζ στολίζουν και τη τιάρα της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας του Ηνωμένου Βασιλείου.

3727058779_869efda714
hero-spring-diamond-gateway

ΔιαμάντιΟ καλύτερος φίλος των γυναικών

Τα διαμάντια αποτελούν το πιο ανθεκτικό φυσικό υλικό και εντυπωσιάζουν με την λάμψη και την καθαρότητα τους. Αποτελούνται από 99% κάρβουνο, αποδεικνύοντας ότι κάτι τόσο ταπεινό μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι τόσο πολύτιμο. Η αγάπη για αυτόν τον πολύτιμο λίθο ξεκίνησε στην Ινδία. Μπορούμε να το βρούμε σε όλα τα χρώματα της ίριδας: κόκκινό, μπλε, πράσινο, μωβ, πορτοκαλί. Το πολυτιμότερο διαμάντι χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη απουσία χρώματος, η διαύγεια του θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστη χωρίς βελόνες (μικρές γραμμές σαν αστραπές που διαπερνούν την πέτρα) και η επιφάνεια απολύτως λεία. Σύμφωνα με επιστήμονες, το διαμάντι κινδυνεύει με εξαφάνιση, με τα αποθέματα να φτάνουν μόνο για τα επόμενα 20 χρόνια. Το διαμάντι συμβολίζει την τελειότητα, τη νίκη, τη δύναμη και το θάρρος

hero-spring-diamond-gateway
Black Diamond.

Μαύρο διαμάντιΣκοτεινή Κομψότητα

Όλοι γνωρίζουμε το λευκό διαμάντι, αλλά ίσως δεν ξέρουμε ότι υπάρχει και το εντυπωσιακό μαύρο διαμάντι. Αυτή η πολύτιμη πέτρα παίρνει το χρώμα της από την υψηλή περιεκτικότητα σε γραφίτη και είναι σπάνια ευρήματα. Το πολυτιμότερο διαμάντι χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη απουσία χρώματος, η διαύγεια του θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστη χωρίς βελόνες (μικρές γραμμές σαν αστραπές που διαπερνούν την πέτρα) και η επιφάνεια απολύτως λεία. Το μαύρο διαμάντι συμβολίζει τη δυνατή αγάπη, τη μακροζωία και την εμπιστοσύνη.

1-62-ct-black-diamond-ce
tumblr_lyqkj1aend1r2hjrko1_1280

ΚεχριμπάριΟ Χρυσός του Βορρά

Το κεχριμπάρι, γνωστό για το μελιστάλακτο χρώμα του, σχηματίζεται με φυσικό τρόπο, όταν οι χυμοί των δέντρων σκληραίνουν και απολιθώνονται. Πολλές φορές, μέσα στο κεχριμπάρι παγιδεύονται έντομα, διαμορφώνοντας έτσι μια φυσική χρονοκάψουλα. Το παλαιότερο δείγμα χρονολογείται στα 320 εκατομμύρια χρόνια. Το πιο πολύτιμο κεχριμπάρι έχει κοκκινωπό ή πράσινο χρώμα, θα πρέπει να μην είναι θαμπό, ενώ ένα περιέχει και μικρά ζωύφια, τότε η αξία του εκτοξεύεται. Το κεχριμπάρι είναι το σύμβολο της γνώσης, καλής τύχης και ενέργειας.

tumblr_lyqkj1aend1r2hjrko1_1280
moonstone_1355958159141

ΦεγγαρόπετραΗ πέτρα του μυστηρίου

Η φεγγαρόπετρα κεντρίζει την προσοχή με το διάφανο χρώμα της και τις αλλαγές του φωτός το οποίο διαθλάται και δίνει την εντύπωση ομίχλης, αλλά και του ουράνιου τόξου. Οι πολυτιμότερες πέτρες θα πρέπει να είναι άχρωμες, ημιδιαφανείς, ή διαφανείς χωρίς βελόνες (μικρές γραμμές σαν αστραπές που διαπερνούν την πέτρα) και με έντονο το φαινόμενο της διάθλασης του φωτός. Σύμφωνα με την ινδική μυθολογία, η φεγγαρόπετρα περικλείει χιλιάδες ακτίνες του φεγγαρόφωτου, ενώ αποτελεί σύμβολο καλής τύχης και έμπνευσης.

 

moonstone_1355958159141
redcoralbeads2

ΚοράλλιΦυσική ομορφιά

Το κοράλλι ως κόσμημα έχει αγαπηθεί για το κόκκινο και ροζ χρώμα του. Το πολύτιμο κοράλλι που χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων βρίσκεται σε πολύ βαθειά και σκοτεινά νερά. Το ποιοτικό κοράλλι έχει χρώμα που περιλαμβάνει όλες τις αποχρώσεις του ροζ έως το κόκκινο, και πιο σπάνια μπορεί να βρεθεί σε χρυσό χρώμα, αλλά και σε λευκό, μπλε και μαύρο. Το κοράλλι συμβολίζει την ομορφιά, τη χαρά και το θάρρος.

8302784424

Κλείστε Ραντεβού

Tο εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας εξυπηρετήσει σε όλες σας τις ανάγκες για κόσμημα και ρολόι.